GETTING MY KüLTüR MANTAR TOHUMU TO WORK

Getting My kültür mantar tohumu To Work

Getting My kültür mantar tohumu To Work

Blog Article

Ancak istiridye mantarının suitable yetişme koşulları ile rehberlik yapan firmaların verdiği bilgiler arasında bazı önemli farklar olabilir.

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli one kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

Kompost içeriğini biraz daha detaylı anlatırsak, ekonomik olması nedeniyle ana madde olarak saman veya pamuk kullanılır. Bunlara ek olarak besleyici olması nedeniyle kavak veya kayın ağacı talaşı ve kepek eklenir.

Bir kompostun kaliteli olmasını sağlayan en önemli özelliği içerdiği kuru madde ve misel miktarıdır. İstiridye mantarı kompostu verimli olabilmesi için ağırlığının en az %fifty’si kuru madde olmalı ve kuru madde miktarının da %5’i kadar misel olmalıdır.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

Eğer package üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. one-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez gardenımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Internet bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa three ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. 3 aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla en ideal yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.

Her ne kadar mantar sporları mantarın tohumu da olsa halk dilinde mantar miseline mantar tohumu adı verilmektedir.

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Yanıtla Merhaba ben Mersin tarsusta oturan bir yatırımcıyı bu işe girmek istiyorum malum bizim biraları nem oranı %eighty civarlarında ayriyeten bir nem takviyesine ihtiyaç olurmu.

Kan şekerini dengelemede sorun yaşayan kişilerin de tüketebileceği bir besin olan kuzugöbeği mantarı, demir eksikliği sorunu olanlar için de tedavi click here edici özelliğe sahip.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çOkay daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Report this page